Doneer nu

ABOARD Webinar #6 | Bloedbiomarkers voor alzheimer: klaar voor de praktijk?

ABOARD Webinar #6 | Bloedbiomarkers voor alzheimer: klaar voor de praktijk? Datum: 02/06/2023

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een reeks webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

DATUM: 2 juni 2023

TIJD: 14.00 – 15.00 uur

WAAR: online via Zoom

THEMA: De diagnose van de ziekte van Alzheimer is een complex proces en de ziekte wordt veelal in een gevorderde fase vastgesteld. Er komen echter steeds betere biomarkers beschikbaar die in lichaamsvloeistoffen zoals hersenvocht het ziekteproces via amyloid en tau, de karakteristieke alzheimereiwitten, kunnen aantonen. Door de ontwikkeling van betere en nieuwe technieken kunnen we deze biomarkers nu ook in bloed meten, en er worden hele consistente en robuuste resultaten gevonden door meerdere onafhankelijke studies. Wat betekenen deze razendsnelle ontwikkelingen voor de klinische praktijk? En in relatie tot de recente positieve resultaten in grote medicijnstudies met anti-amyloid antilichamen? Prof. dr. Charlotte Teunissen neemt u graag mee op de route over snelwegen en hobbelwegen richting implementatie.

SPREKER: Prof. dr. Charlotte Teunissen

Wilt u hieraan meedoen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier hieronder. Wij sturen u een dag vóór aanvang een mail met daarin de ZOOM link en code.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van ZOOM dan kunt uw bellen naar 020 4440612 of mailen naar evenementen-alzheimercentrum@amsterdamumc.nl.

 

Op de hoogte blijven van het ABOARD-project? klik hier

Op de hoogte blijven van Alzheimercentrum Amsterdam? klik hier

 

Aanmelden voor het ABOARD Webinar op 2 juni 2023

Top
Volg ons via