Doneer nu

ABOARD Webinar #9 | Alzheimer medicijnen: wat zijn de laatste ontwikkelingen?

ABOARD Webinar #9 | Alzheimer medicijnen: wat zijn de laatste ontwikkelingen? Datum: 19/04/2024

Delen

Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze nare ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder. ABOARD, voluit A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease, is een grootschalig onderzoeksproject dat werkt aan een toekomst met gepersonaliseerde diagnostiek, predictie en preventie van alzheimer. ABOARD wordt uitgevoerd door een landelijk, publiek-privaat consortium. Deze maand start er vanuit het ABOARD-project een reeks webinars getiteld ‘Alzheimer Uitgelegd’. Elke drie maanden verzorgt één van de onderzoeksgroepen uit het consortium een webinar, met steeds een ander onderwerp in de schijnwerpers. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in alzheimer.

DATUM: 19 april 2024

TIJD: 14.00 – 15.00 uur

WAAR: online via Zoom

THEMA:

De ontwikkelingen op het gebied van medicijnen gaan snel. Dé oplossing in zicht? Nee, dat niet. Maar wel een stroomversnelling in de ontwikkelingen. In deze editie van ‘Alzheimer Uitgelegd’  gaat neuroloog Jort Vijverberg in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van alzheimer medicijnen. Wat heeft onderzoek naar deze medicijnen – waarvan de eerste in Amerika al is goedgekeurd – laten zien? En wat zal het voor patiënten en de zorg betekenen als ze ook in Europa worden toegelaten? Vijverberg: “Dat wordt nog een enorme uitdaging, want de aangetoonde effecten zijn bescheiden. En slechts een kleine subgroep van alle patiënten zou ervoor in aanmerking kunnen komen. Daarnaast vraagt het toedienen van deze medicijnen om veel personeel, tijd en begeleiding.”

SPREKER: Dr. Jort Vijverberg

Wilt u hieraan meedoen? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier hieronder. Wij sturen u een dag vóór aanvang een mail met daarin de ZOOM link en code.

Mocht u vragen hebben over het gebruik van ZOOM dan kunt uw bellen naar 020 4440612 of mailen naar evenementen-alzheimercentrum@amsterdamumc.nl.

 

Op de hoogte blijven van het ABOARD-project? klik hier

Op de hoogte blijven van Alzheimercentrum Amsterdam? klik hier

 

Aanmelden voor het ABOARD Webinar op 19 april 2024

Top
Volg ons via