Doneer nu

Martin van Rijn treedt opnieuw toe tot het bestuur van Stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam

Datum: 10 november 2020 Martin van Rijn treedt opnieuw toe tot het bestuur van Stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam
Delen

Foto’s: Mark van den Brink – september 2015

Martin van Rijn treedt per 1 november weer toe tot het bestuur van Stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam. Hij was al lid van het bestuur totdat hij tot staatssecretaris werd benoemd. Het bestuur van de stichting heeft als doel de fondsenwervende activiteiten ten bate van het wetenschappelijk onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam actief te ondersteunen.

Voor het overgrote deel van de inkomsten voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, en andere hersenziektes die dementie veroorzaken, is Alzheimercentrum Amsterdam afhankelijk van gelden door derden. De donaties van bedrijven, grote fondsen en particulieren die het alzheimercentrum financieel ondersteunen zijn van essentieel belang om op grote schaal wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen en flexibel in te kunnen spelen op het aan verandering onderhevige onderzoeksveld. De leden van het bestuur ondernemen al sinds 2009 verschillende initiatieven om steun te vinden binnen hun netwerk.

Martin van Rijn was in het verleden zeer betrokken vanuit de rol van bestuurslid van de stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam en later als staatssecretaris bij de totstandkoming van het Deltaplan Dementie. Dit is hét samenwerkingsplatform op het gebied van dementie waar al meer dan zestig organisaties aan mee doen. Samen wordt gebouwd aan een dementievriendelijk Nederland, betere dementiezorg, en onderzoek om dementie te voorkomen en misschien wel te genezen.

Zijn betrokkenheid komt ook voort uit zijn persoonlijke ervaring met deze vreselijke ziekte. Van Rijn schreef samen met voormalig minister Edith Schippers naar aanleiding van zijn persoonlijke ervaringen het voorwoord voor het boek ‘Het Mooiste Woord is Herinnering’. In dit boek steken zij, en andere prominente Nederlanders, met verhalen over eigen ervaringen talloze andere mantelzorgers een hart onder de riem.

Martin van Rijn

 

Martin van Rijn tijdens het in ontvangst nemen van het eerste boek van het Alzheimer Mysterie in 2015.

 

 

 

 

Meer informatie

Top
Volg ons via