Doneer nu

Koninklijke onderscheiding voor neuroloog Philip Scheltens

Datum: 13 oktober 2020 Koninklijke onderscheiding voor neuroloog Philip Scheltens 1
Delen

Hoogleraar, neuroloog en directeur van Alzheimercentrum Amsterdam, Amsterdam UMC Philip Scheltens is dinsdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door Simone Kukenheim, wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport.

Philip Scheltens (1957) is door zijn jarenlange inzet uitgegroeid tot dé ambassadeur voor de ziekte van Alzheimer. Hij heeft een essentiële bijdrage geleverd aan de ‘emancipatie’ van de ziekte van Alzheimer: met grote voortvarendheid hielp hij om deze verschrikkelijke ziekte op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten in binnen- en buitenland. Scheltens ontving hiervoor al diverse erkenningen. Zo werd hij door internationale vakgenoten in 2017 geselecteerd voor European Grand Prix for Research of the Foundation on Alzheimer Disease. In 2012 was hij al benoemd tot Ambassadeur van de stad Amsterdam.

Koninklijke onderscheiding voor neuroloog Philip Scheltens

Prof. dr. Philip Scheltens

In de afgelopen 20 jaar was Scheltens steeds de grote motor achter tal van initiatieven op het gebied van fondsenwerving met andere partijen, zoals bedrijven, particulieren en stichtingen. Oprichting van de stichting Steun Alzheimercentrum Amsterdam en de Alzheimer Socks zijn belangrijke initiatieven om de financiële basis voor het Alzheimeronderzoek verder te verstevigen.

Philip Scheltens dagelijkse werkzaamheden bestaan uit een combinatie van onderzoeker en behandelaar: hij werkt niet alleen als fundamenteel wetenschapper maar ook als clinicus, die dagelijks de effecten van de ziekte van Alzheimer registreert in het leven van zijn patiënten. Daarnaast is hij ook opleider. Onder zijn regie zijn tientallen jonge, talentvolle wetenschappers gepromoveerd op neurologische thema’s en hebben zij hun weg gevonden in Nederlandse en internationale zorginstellingen, bedrijven en instanties.

> Feliciteer Philip Scheltens hier

 

bron: Gemeente Amstelveen

Top
Volg ons via