Alzheimercentrum Amsterdam

Een mooi kerstcadeau én onderzoek steunen

Een mooi cadeau onder de kerstboom én wetenschappelijk onderzoek naar dementie steunen? Dat kan! Hieronder een aantal cadeausuggesties waarvan (een deel) van de opbrengst ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek naar dementie van het VUmc Alzheimercentrum.

Alzheimer Socks

Bestel hier

Kerstcadeau 1

De Alzheimer Socks, met aan elke voet een ander ontwerp om de verwarring te symboliseren waar mensen met dementie last van hebben. De sokken geven aanleiding tot praten over dementie en de opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek van het VUmc alzheimercentrum.

‘All Mixed Up The Challenge’

Bestel hier

Kerstcadeau 5

Een avond vol hilariteit in AFAS Live op 11 & 12 maart 2018. Tijdens deze comedyshow bepaalt u hoe de avond verloopt! U daagt artiesten uit om uit hun comfortzone te stappen. Deze ‘challenges’ symboliseren de verwarring waar mensen met dementie dagelijks mee te maken hebben. Met het kaartje steunt u onderzoek naar dementie van VUmc Alzheimercentrum. Meer info vindt u hier.

Het VUmc Alzheimercentrum heeft twee boeken op haar naam staan. Hieronder vindt u een beknopte samenvatting en bestelinformatie van beide boeken.

Het Alzheimermysterie  …………………….

Auteurs: Wiesje van der Flier & Philip Scheltens (2015, herziene editie 2017)……………………………………..

Bestel hier

VUmc Alzheimercentrum boeken

Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer één te worden.

Alzheimer is dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo’n 250.000 mensen met deze ziekte, wereldwijd zullen er 105 miljoen patiënten zijn in 2050. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is. Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met andere vormen van dementie, wat de stand van zaken is in het onderzoek, hoe de ziekte te behandelen is en wat je eventueel kunt doen om het te voorkomen.

Het mooiste woord is herinnering

Auteurs: Pieter Webeling & Frenk van der Linden, co-auteur: Philip Scheltens (2016)

Bestel hier

'Het mooiste woord is Herinnering' 3

Een plastic emmer op een gaspit. Schoenen in de koelkast. Linksaf slaan op de rotonde.

Wie verdwaalt in het doolhof van de dementie, verliest het contact met de wereld en zichzelf. De persoonlijkheid van de patiënt lost langzaam op. Het is een ziekteproces dat mantelzorgers onder grote druk zet. Hoe beleven zij de ontwrichtende problemen rond hun familielid, vriend of geliefde? Op welke wijze gaan ze er in de praktijk mee om? Wat biedt troost, steun, verlossing? In dit boek steken bekende Nederlanders die de ziekte van Alzheimer van dichtbij hebben leren kennen met verhalen over eigen ervaringen talloze andere mantelzorgers een hart onder de riem. Onbevangen spreken zij over hun inzichten en gevoelens, hun momenten van onmacht, ontroering, pijn, hilariteit en loutering. 5 euro van elk verkocht exemplaar van ‘Herinnering is het mooiste woord’ gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Natuurlijk kunt u het VUmc Alzheimercentrum ook direct steunen. Uw gift is van grote waarde en komt volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek. Veel dank voor uw steun.

Steun ons

Kerstcadeau 2
Top
Volg ons via