Doneer nu

Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

 • Auteur
  Berichten
 • Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

  Beantwoorden
  #10826 Reageer

  Astrid Hooghiemstra
  Sleutelbeheerder

  Wist u dat dementie en Alzheimer geen synoniem zijn van elkaar? Alzheimer is een ziekte waarbij eiwitten verkeerd vouwen in de hersenen. Deze ziekte leidt tot dementie. Op wat voor manier hebt u te maken met deze ziekte?

  Reageer op: Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

  Beantwoorden
  #11689 Reageer

  Verdonk
  Deelnemer

  Ik ben mantelzorger van mijn echtgenoot. Diagnose sinds 7 jaar

  Ik wil graag ervaringen uitwisselen met andere echtparen. Ik heb 23 jaar gezorgd voor mijn moeder met alzheimer waarvan zij 11jaar in een verpleeghuis verbleef. Ik weet dus hoe verschillend het is als het je partner betreft. De emotionele belasting is nu veel zwaarder maar de invloed die ik nu heb om veel in goede banen te leiden is nu veel groter.
  Het moeilijkst vind ik het leiden van mijn eigen leven en het loslaten van veel van mijn persoonlijke contacten. Ik zoek naar een evenwicht.
  Hou vullen anderen dat in?

  Reageer op: Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

  Beantwoorden
  #13835 Reageer

  ysteege
  Deelnemer

  Mijn moeder heeft Alzheimer. Ze is doodsbang, heeft waanideen, vergeet alles, is agressief. Kan niet goed praten. Kan wel goed lezen. Ik vind het heel moeilijk en kan haar problemen moeilijk loslaten. Het verpleeghuis is onderbezet met personeel en daardoor geen tijd voor de patienten. Buiten dat is hun onderlinge communicatie slecht waardoor de bewoners geen goede verzorging en medicatie krijgen. De zorgen om mijn moeder beheerst mijn dagelijks leven. Het doet zeer.

  Reageer op: Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

  Beantwoorden
  #26351 Reageer

  nobody
  Gast

  Mijn man heeft in 2020 de diagnose ziekte van Alzheimer gekregen. Hij is 76, is verder topfit en gebruikt geen enkel medicijn. Dat zorgt er misschien wel voor dat we samen nog veel kunnen ondernemen. Alleen zijn korte geheugen laat het vaak afweten en hij heeft veel moeite met het leren van nieuwe dingen en het onthouden van spelregels bij spelletjes bv. Al met al kunnen we nog veel genieten, maar de toekomst hangt wel als een zwaard van Damocles boven onze hoofden. Zelf geeft hij ook aan dat het hem onzeker maakt en hij durft bv al niet meer te fietsen.
  Ik ben zijn echtgenote en mantelzorger, we vragen ons wel regelmatig af wat ons nog allemaal te wachten staat. 🙁

  Reageer op: Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

  Beantwoorden
  #26352 Reageer

  nobody
  Gast

  Wat een ellende. Ja het is doodeng als dit je overkomt. Zowel voor voor je man als voor jou. Het is een lange onzekere weg. Ik heb de ervaring ervaring met mijn moeder, maar als naaste is het heel zwaar in een latere stadium. Zo pijnlijk en zielig. Zorg dat het je niet 24 uur gaat beheersen, vraag hulp en leer over Alzheimer. Wees voorbereid wat er kan komen. Heel veel sterkte voor in de toekomst, geniet nu van elkaar.

  Reageer op: Hoe heeft u te maken met de ziekte van Alzheimer?

  Beantwoorden
  #26369 Reageer

  Astrid Hooghiemstra
  Sleutelbeheerder

  Beste allen, dank voor het delen van jullie ervaringen. Dat kan een ander weer helpen. Vervelend om te lezen over de onzekerheid en narigheid die de ziekte met zich meebrengt. Heel veel sterkte gewenst voor jullie allemaal. Astrid van Alzheimercentrum Amsterdam

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reactie plaatsen

Op het forum kunt u een reactie geven op een bericht van iemand anders. U registreert zich dan met uw emailadres. Uw e-mailadres wordt niet getoond op het forum. Berichten zijn volledig anoniem. Als u melding wilt krijgen van vervolgreacties vink dan de checkbox aan.

Mijn informatie:

Top
Volg ons via