Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Informatieve films Dementie

Hieronder vindt u een selectie aan informatieve films over dementie en de ziekte van Alzheimer.

Hoe stop je Alzheimer?

Waarom is er nog geen medicijn tegen Alzheimer? Wat weten we eigenlijk van deze ziekte? Onderzoeker Wiep Scheper heeft een informatieve webfilm van het VUmc gemaakt in het kader van Deltaplan Dementie. De film is in drie delen, hieronder te bekijken.

Familiegesprekken

De film “Familiegesprekken” laat een familie zien die begeleiding krijgt door middel van familiegesprekken (kijkduur 20 minuten).

Alzheimer Experience

De Alzheimer Experience laat zien hoe twee mensen met Alzheimer de verschillende fases van deze ziekte beleven. De website is opgebouwd rondom een gefilmd verhaal waarbij de focus ligt op de belevingen die kenmerkend zijn voor mensen met de ziekte van Alzheimer.

Iemand die Alzheimer heeft, beleeft de werkelijkheid vaak anders dan de feitelijke werkelijkheid. Deze website biedt de mogelijkheid het verhaal niet alleen te bekijken vanuit de beleving van iemand met Alzheimer maar ook door de ogen van anderen in hun omgeving, zoals de zoon, de vrouw of de verzorgende.

De Alzheimer Experience is een initiatief van Alzheimer Nederland en Marco Ouwehand en Anne-Mei The. Klik hier voor meer informatie.

DVD over dementie en mantelzorg

Familieleden laten in de video “Dementie heb je niet alleen” zien hoe ze betrokken blijven bij hun dementerende partner, vader of moeder. Klik hier voor meer informatie.

TED talk ‘Alzheimer ’s is not normal aging – and we can cure it’

In een Engelstalig filmpje gaat Samuel Cohen in op de ziekte van Alzheimer. Bekijk het filmpje hieronder.

Top
Volg ons via