Doneer nu
Handleiding

Online deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

september 2020
Delen

Online deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

Op dit moment bevinden wij ons in een bijzondere tijd met betrekking tot het coronavirus. Juist nu blijft Alzheimercentrum Amsterdam wetenschappelijk onderzoek doen. Veel werk doen de onderzoekers nu digitaal en zo wordt er op afstand hard gewerkt aan onderzoek naar dementie. Ons nieuwe online portaal, genaamd onlineADC, helpt daar geweldig bij. In online ADC kunnen patiënten en hun naasten online vragenlijsten invullen. Zo levert u op een veilige afstand thuis ‘online’ een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek! Misschien heeft u al mee gedaan aan online ADC. Misschien nog niet en volgt de uitnodiging later. We vertellen u graag meer.

Wat is onlineADC?

OnlineADC is ons online portaal, dat wij samen met KLIK maakten. In dit portaal kunt u vragenlijsten invullen over gezondheid, zorggebruik en kwaliteit van leven. Dit is belangrijke informatie voor ons, omdat we met deze gegevens op termijn beter inzicht krijgen in hoe de klachten zich in de loop van de tijd ontwikkelen en hoe wij ook de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren. Al meer dan 600 patiënten en 400 naasten hebben deelgenomen aan onlineADC!

Kan ik als naaste deelnemen aan onlineADC?

Jazeker! U kunt als naaste (vriend(in), partner, familielid) meedoen aan onlineADC. In onlineADC staan vragenlijsten klaar voor zowel de patiënt als voor de naaste. Indien de patiënt van Alzheimercentrum Amsterdam niet meer in staat is om vragenlijsten in te vullen, dan kunt u als naaste ook de vragenlijsten invullen die klaarstaan voor de patiënt.

Ik ben geen patiënt, maar studiedeelnemer, kan ik ook deelnemen?

U kunt als studiedeelnemer deelnemen aan onlineADC. Wij willen graag weten hoe het gaat met alle bezoekers van de geheugenpoli en onze studiedeelnemers, ongeacht de diagnose wel/geen dementie. U kunt de term ‘patiënt’ lezen als ‘studie-deelnemer’.

Ik heb nog geen e-mail ontvangen en wil meedoen aan onlineADC

Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen, dan is mogelijk uw e-mailadres bij ons onbekend. Helpt u ons door uw e-mailadres te mailen naar onlineADC@amsterdaumumc.nl ?

DEEL
1 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via