Doneer nu
Handleiding

Mijlpaal voor het Catch-Cog onderzoek

november 2017

Afgelopen week heeft het Catch-Cog onderzoek een mijlpaal bereikt: de eerste studiedeelnemer heeft het volledige onderzoek doorlopen!

Het doel van het Catch-Cog onderzoek is om veranderingen in het geheugen en dagelijks leven beter in kaart te brengen. Voor dit onderzoek volgen we mensen met geheugenklachten of beginnende dementie een jaar lang. In dit jaar plannen we vier (huis)bezoeken in, waarbij we allerlei metingen doen: geheugentesten, andere taken, vragenlijsten en soms een hersenscan. Het vierde bezoek is altijd ongeveer een jaar na het eerste bezoek. We zijn in november 2016 begonnen met het werven van deelnemers, en vorige week was daar dus de eerste persoon die het vierde bezoek heeft afgerond. Dat is voor ons als onderzoekers echt een mijlpaal!

Als onderzoeker probeer je stil te staan bij ieder belangrijk moment en dat hebben we ook nu zeker gedaan. En de studiedeelnemer? Die heeft speciale Catch-Cog bonbons gekregen! Het duurt nog even voordat het hele onderzoek is afgerond. In totaal doen er in het VUmc Alzheimercentrum zo’n 100 mensen mee aan Catch-Cog. We verwachten dat het laatste bezoek van de allerlaatste deelnemer in december 2018 zal zijn. We kijken dan ook uit naar het komend jaar, waarin nog veel meer deelnemers het Catch-Cog onderzoek succesvol zullen afronden. Wij zullen in ieder geval zorgen voor genoeg bonbons!

DEEL
0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top
Volg ons via