Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Workshop en Promotie Roos Jutten | Capturing Changes in Cognition

Workshop en Promotie Roos Jutten | Capturing Changes in Cognition 1 Datum: 20/09/2019

Dementie kenmerkt zich door een geleidelijke achteruitgang van de cognitieve functies en toenemende problemen in het dagelijks leven. Voor de behandeling en begeleiding van mensen met dementie is het van groot belang om deze veranderingen goed te kunnen meten. Hiervoor zijn echter weinig geschikte meetinstrumenten beschikbaar. Het promotieonderzoek van Roos Jutten gaat over het gecombineerd meten van de relevante cognitieve functies en het dagelijks functioneren bij beginnende dementie, met als doel om het ziekteverloop beter in kaart te brengen.

Workshop Capturing Changes in Cognition

Roos Jutten

Voorafgaand aan de promotie vindt een workshop plaats, met interactieve sessies gericht op het meten van progressie van dementie in de klinische praktijk, klinische trials en interventiestudies, en het belang van het kiezen van de juiste meetinstrumenten. De workshops worden geleid door internationale experts, waaronder dr. Kathryn Papp (neuropsycholoog, assistant professor, Harvard Medical School, Massachusetts General Hospital, Boston), dr. John Harrison (neuropsycholoog, associate professor, King’s College London en Alzheimercentrum Amsterdam) en dr. Wieneke Mokkink (epidemioloog, afdeling Epidemiologie en Biostatistiek, Amsterdam UMC).  De workshop is voor neuropsychologen, geriaters, neurologen maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, maar er is beperkt plaats dus meldt u snel aan!

PROGRAMMA  20 september 2019

8:45 – 09:00 uur                Ontvangst met koffie en thee

9:00 – 10:00 uur                Opening & kennismaking experts

10:00 – 10:20 uur              Keuzesessie 1

10:30 – 10:50 uur               Keuzesessie 2

10:50 – 11:00 uur               Centrale afsluiting

11:00 – 11.30 uur                Koffie en netwerken

LOCATIE WORKSHOP

De Veranda
Amstelveenseweg 764
1081 JK Amsterdam
www.deveranda.nl

Aansluitend op de workshop vindt de promotie van Roos Jutten plaats, om 11:45 uur in de Aula van de Vrije Universiteit.

PROMOTIE

Tijd: 11.45 uur
Locatie: Aula, hoofdgebouw Vrije Universiteit
Titel: Capturing Changes in Cognition
Promotor: prof. dr. P. Scheltens
Copromotoren: dr. S.A.M. Sikkes en dr. J.E. Harrison

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 020 4440612.


De promotie van Roos Jutten is onderdeel van de Alzheimer 10-Daagse. 10 dagen met 10 activiteiten in de aanloop naar Wereld Alzheimer Dag op 21 september om (extra) aandacht te vragen voor de ziekte van Alzheimer en andere ziektes die dementie veroorzaken.

U kunt ook helpen. Doneer nu en steun vandaag nog het onderzoek van Alzheimercentrum Amsterdam om deze ziektes zo snel mogelijk behandelbaar te maken!

 
Top
Volg ons via