‘Leven met Dementie met Lewy Bodies’ – symposium

CatCh-Cog project zoekt stagiair Datum: 02/11/2017

Op donderdag 2 november 2017 organiseert het VUmc Alzheimercentrum het eerste landelijke symposium “(over)leven met dementie met Lewy bodies (DLB)”.

Bekijk hier de flyer

DLB is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie. Echter, in de dagelijkse praktijk blijkt er weinig bekendheid met deze ziekte. Met dit symposium willen we meer inzicht geven in DLB en alles wat er bij komt kijken. Er zal aandacht worden geschonken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling. Een aantal ervaren professionals gaat in op specifieke aspecten rondom het thema zorg. Tevens vertellen onderzoekers van het VUmc Alzheimercentrum en ErasmusMC over wetenschappelijke ontwikkelingen bij DLB. Het symposium bevat lezingen en interactieve sessies. We hopen vele ervaringen met elkaar te kunnen uitwisselen en uw vragen te beantwoorden.

VOOR WIE?
Voor patiënten, naasten en professionals. Dit symposium is bedoeld voor mensen met DLB, hun mantelzorgers en/of familie, verpleegkundigen in de thuiszorg, casemanagers dementie, verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in verpleeghuizen en overige belangstellenden. Voor verpleegkundigen wordt accreditatiepunten aangevraagd bij V&VN .

WANNEER?
Donderdag 2 november van 10:00 tot 16.00 uur.

WAAR?
Dit symposium wordt georganiseerd in het Novotel Amsterdam City op de Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam. Een locatie die eenvoudig te bereiken is met eigen vervoer en het openbaar vervoer. Meer informatie volgt.

Tijdens het symposium wordt gezorgd voor lunch, koffie en thee en een drankje.

Aanmelden voor het symposium kan in onderstaand formulier. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht op: evenementen-alzheimercentrum@vumc.nl.

 
Top