Kom naar de Geheugendag van het VUmc Alzheimercentrum!

CatCh-Cog project zoekt stagiair Datum: 17/09/2016

Tijdens de start van de wereld Alzheimerweek op zaterdag 17 september van 10.00 uur tot 13.00 uur opent VUmc Alzheimercentrum haar deuren voor de 1e editie van de Geheugendag. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de wetenschapsmarkt, een lezing bijwonen over de laatste stand van zaken betreffende wetenschappelijk onderzoek of een rondleiding krijgen door het VUmc Alzheimercentrum. Ook staan onze neuropsychologen klaar om geheugentests uit te voeren. De uitslag van deze geheugentests gelden overigens als voorlichting, niet als het resultaat van een echt consult. Wordt toch iets opvallends bemerkt, dan wordt u doorverwezen naar de eigen huisarts. Een overzicht van het programma treft u hieronder. Wees welkom!

Let op: u dient zich vooraf in te schrijven via onderstaand formulier

 

Programma

Rondleidingen

Tijdens de rondleiding vertellen wij u graag meer over hoe patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek in ons centrum met elkaar zijn verweven. De rondleidingen starten elke 30 minuten vanaf 10.15 uur.

Lezingen

Prof. Wiesje van der Flier en van dr. Niels Prins geven afwisselend een lezing in onze conferentieruimte. Hoofd onderzoek, Wiesje van der Flier, vertelt  u graag over de lopende wetenschappelijke onderzoeken van ons centrum. Neuroloog Niels Prins praat u graag bij over de laatste stand van zaken wat betreft onderzoeken naar  medicijnen tegen dementie. De lezingen starten afwisselend elke 30 minuten vanaf 10.15.

Geheugen testen

Wilt u eens ervaren hoe wij het geheugen van onze patiënten testen? Kom langs bij een van onze neuropsychologen en doe een geheugentest! De uitslag van deze geheugentests gelden als voorlichting, niet als het resultaat van een echt consult. Wordt toch iets opvallends bemerkt, dan wordt u doorverwezen naar de eigen huisarts.

Wetenschapsmarkt

Wilt u eens met een hersenonderzoeker spreken? Of heeft u een vraag over welke onderzoeken wij in ons centrum uitvoeren? Kom dan naar onze wetenschapsmarkt!

In onze koffiecorner ontvangen wij u graag met een kop koffie of thee.

Locatie

VUmc Alzheimercentrum (polikliniek)
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Het VUmc Alzheimercentrum bevindt zich in de polikliniek van VUmc op de begane grond. Bij binnenkomst ziet u het centrum aan de rechterkant. U kunt zich melden bij de balie van het VUmc Alzheimercentrum.

 
Top