Doneer nu

Dementie Update 2020

Dementie Update 2019 Datum: 17/09/2020

Niets is meer zoals het was. De jaarlijkse Dementie Update, editie 2020, kon voor het eerst sinds meer dan 20 jaar niet doorgaan. Aanvankelijk verschoven naar juni hebben we nu besloten het door te laten gaan in gewijzigde en corona-proof, hybride vorm. Na het internationale AAIC congres geheel virtueel te hebben gevolgd, zijn we er wel achter dat een combinatie van live én virtueel aantrekkelijker is dan alleen virtueel. Naar mijn stellige overtuiging zal dit ook de standaard voor de toekomst worden. Een levendiger manier van presenteren dan inspreken van een presentatie op een zolderkamer gecombineerd met een online bereik dat vele malen groter is dan louter live.

De hybride Dementie Update 2020 neemt een aantal actuele thema’s bij de kop. We starten de dag klinisch met aandacht voor een aantal echte klinische vraagstukken: EEG, meten van apraxie (kan dat?) en het beloop van PPA. In het blokje wetenschap krijgt u een update over het microbioom ( booming onderwerp momenteel) en wat u er van moet weten inzake de invloed op het zenuwstelsel. De spreker is wereldberoemd op dit gebied en bekend als pionier van de ‘poeptransplantie’. Verder een update over hoe om te gaan met de ATN classificatie in de praktijk (kan dit wel?) en de meest actuele informatie over de bloed biomarkers voor Alzheimer. Natuurlijk zal ook het thema COVID niet ontbreken: wat weten we over de relatie met de hersenen? Is er specifieke schade? Is het te verwachten dat dementie een lange termijn gevolg zal zijn?

Het blokje onderzoek is dit keer echt heel spannend: nieuws over de trials, nieuws over andere aangrijpingspunten dan amyloid en de stand van zaken omtrent de genetica (elke dag worden er nieuwe genen gevonden). We eindigen traditioneel met het blokje zorg. Hoe om te gaan met niet-Nederlandse migranten, hoe communiceren we de resultaten van al die biomarkers die we nu kunnen bepalen.

Zoals u al las zal deze Dementie Update in een hybride, corona-proof, vorm plaatsvinden. Dit houdt in dat een klein aantal genodigden de lezingen vanuit een gezamenlijke locatie volgt en het overgrote deel via een live stream. De capaciteit in de zaal is vanwege de COVID-19 maatregelen beperkt. Het is daarom alleen nog maar mogelijk om de Dementie Update via een livestream te volgen. Hoe u zich daarvoor kunt aanmelden en wat de kosten zijn, ziet u hieronder.Dementie Update 2020 1

Klik op bovenstaande afbeelding om het programma te vergroten en bekijken.

Heeft u nog vragen neemt u dan contact op via evenementen-alzheimercentrum@amsterdamumc.nl of bel 020 4440612.

_______________________________________________________________________

Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en nieuws van Alzheimercentrum Amsterdam? Klik dan hier.

_______________________________________________________________________

 

 

 

Registratie & Betaling Dementie Update 17 september 2020 livestream

Voor deelname aan de livestream van de Dementie Update op 17 september 2020 dient u zich hier te registreren. Uw registratie is pas compleet als uw betaling bij ons is verwerkt.
  • In verband met accreditatie.
  • Voor alle bezoekers die via de livestream mee willen doen.
  • 0,00 €
Top
Volg ons via