Doneer nu
Alzheimercentrum Amsterdam

Brain Research Center

Brain Research CenterHet medicijn onderzoek van het Alzheimercentrum is ondergebracht in een apart onderzoekscentrum, het Brain Research Center.

Het Brain Research Center is gespecialiseerd in klinische studies met nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met verschillende farmaceutische bedrijven.

Het Brain Research Center is een onderzoekscentrum gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Het Brain Research Center werkt nauw samen met het Alzheimercentrum van het VU Medisch Centrum.

Bij onderzoek naar nieuwe medicijnen wordt de werking en veiligheid van nieuwe medicijnen onderzocht. Deelnemers aan een onderzoek worden behandeld met een nieuw medicijn of soms met een placebo (niet-actief medicament). De medicijnonderzoeken in het Brain Research Center worden uitgevoerd door een team van gespecialiseerde professionals onder supervisie van een neuroloog. De duur van de onderzoeken varieert van 1,5 jaar tot een aantal jaren.

Deelname aan medicijnonderzoek is mogelijk voor gezonde vrijwilligers, patiënten met milde cognitieve stoornissen en patiënten met verschillende vormen van dementie.

Per studie gelden specifieke criteria voor deelname.

Mogelijke voordelen van deelname zijn:

  • Deelnemers kunnen voordeel hebben van de behandeling met een nieuw medicijn dat nog niet op de markt verkrijgbaar is.
  • Deelnemers aan een onderzoek hebben nauw contact met het onderzoeksteam van het Brain Research Center. Zij hebben een aanspreekpunt voor al hun vragen en hun ziektebeloop wordt op de voet gevolgd.
  • Door mee te doen, leveren de deelnemers een belangrijke bijdrage aan de medische wetenschap zodat toekomstige generaties beter tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie behandeld kunnen  worden.

Het Brain Research Center zoekt 700 mensen om geschiedenis mee te schrijven!

Met onderstaand prachtige filmpje roept het Brain Research Center u op om mee te werken aan een grootschalig onderzoek. Het onderzoek is erop gericht om erachter te komen of onderzoeksmiddel CAD106 veilig is en wat het effect is op het optreden van de eerste klinische symptomen van de ziekte van Alzheimer bij mensen met een verhoogd risico hierop. Aan dit onderzoek kunnen mannen en vrouwen van 60 tot 75 jaar, zonder een diagnose, maar eventueel met subjectieve geheugenklachten meedoen. Interesse? Lees hier verder.

Neem gerust een kijkje op de website.

Wij zijn elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar voor uw vragen. U kunt ons ook mailen via onderstaand e-mailadres.

Brain Research Center BV
Cronenburg 2
1081 GN Amsterda
Telefoon: 020-301 7170
E-mail: info@brainresearchcenter.nl

Top
Volg ons via