Doneer nu

Boeken

Het Alzheimercentrum Amsterdam heeft twee boeken op haar naam staan. Hieronder vindt u een beknopte samenvatting en bestelinformatie van beide boeken.

Het Alzheimermysterie

Auteurs: Wiesje van der Flier & Philip Scheltens (2015, herziene editie 2017)


Bestel hier

VUmc Alzheimercentrum boeken

Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer één te worden.

Alzheimer is dé uitdaging in de gezondheidszorg van deze eeuw. Alleen al in Nederland zijn er zo’n 250.000 mensen met deze ziekte, wereldwijd zullen er 105 miljoen patiënten zijn in 2050. Onderzoekers Wiesje van der Flier en Philip Scheltens werken aan een toekomst waar wél genezing of misschien zelfs preventie van alzheimer mogelijk is. Het alzheimermysterie laat zien wat de ziekte inhoudt, wat het verschil is met andere vormen van dementie, wat de stand van zaken is in het onderzoek, hoe de ziekte te behandelen is en wat je eventueel kunt doen om het te voorkomen.

Het mooiste woord is herinnering

Auteurs: Pieter Webeling & Frenk van der Linden, co-auteur: Philip Scheltens (2016)

Bestel hier

'Het mooiste woord is Herinnering' 3

Een plastic emmer op een gaspit. Schoenen in de koelkast. Linksaf slaan op de rotonde.

Wie verdwaalt in het doolhof van de dementie, verliest het contact met de wereld en zichzelf. De persoonlijkheid van de patiënt lost langzaam op. Het is een ziekteproces dat mantelzorgers onder grote druk zet. Hoe beleven zij de ontwrichtende problemen rond hun familielid, vriend of geliefde? Op welke wijze gaan ze er in de praktijk mee om? Wat biedt troost, steun, verlossing? Linda de Mol. Co Adriaanse. Mirjam Bax. Maarten en Winnie van Rossem. Freek de Jonge. Marion Bloem. Gerda Havertong. Michel van Dousselaere en Irma Wijsman. Alexander Rinnooy Kan. Ron Blaauw. Fatos Ipek-Demir en Hülya Cigdem. Maar ook: minister Edith Schippers (VVD) en staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA). Allen hebben de ziekte van Alzheimer van dichtbij leren kennen. In dit boek steken zij met verhalen over eigen ervaringen talloze andere mantelzorgers een hart onder de riem. Onbevangen spreken zij over hun inzichten en gevoelens, hun momenten van onmacht, ontroering, pijn, hilariteit en loutering. Met fotografie van Linelle Deunk. 5 euro van elk verkocht exemplaar van ‘Herinnering is het mooiste woord’ gaat naar medisch onderzoek tegen Alzheimer.

Top
Volg ons via