Alzheimercentrum Amsterdam

Studenten & Vrijwilligers

Neuropathologie

Julia Letscher

Julia heeft de bachelor Biomedische Wetenschappen in Utrecht gedaan en zit nu in het eerste jaar van de master Neurobiologie (Biomedische Wetenschappen) aan de UvA. Daar volgt ze de track ‘Psychopharmacology and Pathophysiology’. In januari is zij met haar stage aan de VU en in het 100-plus onderzoek begonnen. Julia gaat in het VU-laboratorium op zoek naar verschillen in eiwit expressie in de breinen van overleden Alzheimerpatiënten en cognitief gezonde 100-plussers.

Bioinformatica en genetica

Ramon Bettings

Ramon heeft zijn Bachelor Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven gedaan. Ramon doet momenteel een Master computer science met als specialisatie Bioinformatica. Nu wil hij zich verder specialiseren in de interactie tussen de genen en leefstijl. Hij zal een jaar bij het 100-plus onderzoek aangesloten zijn om de genetische varianten van 100-plussers beter in kaart te brengen.

Studenten & Vrijwilligers 1
Julia Letschert
Studenten & Vrijwilligers
Ramon Bettings

Vrijwilligers

Tjitske Dijkstra

Tjitske Dijkstra is een gepensioneerd huisarts die graag een bijdrage wilde leveren aan het 100-plus onderzoek. Wij waren erg blij kennis te mogen putten uit haar jarenlange praktijk ervaring. Inmiddels  fungeert zij als vraagbaak aan de onderzoekers over medische vraagstukken die we binnen het 100-plus onderzoek tegenkomen.  Zij bezoekt ook 100-plussers.

Studenten 2
Tjitske Dijkstra
Top