Alzheimercentrum Amsterdam

TU Delft Health College: Hoofdzaken – leven met dementie

TU Delft Health College: Hoofdzaken - leven met dementie Datum: 08/11/2018

Op 8 november 2018 presenteert TU Delft Health College het thema ‘Hoofdzaken: leven met dementie’.

In dit tweede college neemt journaliste en televisiepresentatrice Aldith Hunkar je mee langs een leven met dementie en de rol die TU Delft ingenieurs kunnen hebben met hun onderzoek om een leven met dementie te verlichten, en in toekomst eventueel te voorkomen.

Eén van de sprekers deze avond is biochemicus Dr. Henne Holstege. Ze is geen onbekende in Delft, want ze werkt samen met onderzoekers van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). Henne Holstege gebruikt genetische en cellulaire analysetechnieken om de hersenen van niet-dementie honderdplussers te vergelijken met die van leeftijdgenoten die wél dementie ontwikkelden en met die van jongere mannen en vrouwen. De vergelijkingen leveren een grote hoeveelheid biochemische informatie op. En daar komt de TU Delft in beeld. Het is aan Delftse bio-informatici om in al die informatie, met door hen ontwikkelde algoritmes, aanwijzingen te vinden die de gezonde geest van deze honderdplussers kan verklaren.

Ook Prof. dr. Marcel Reinders (hoofd van de sectie pattern recognition and bioinformatics – EWI) en Hugo Borst (hij verloor onlangs zijn moeder aan dementie en schreef twee boeken over haar ziekteproces) spreken tijdens dit evenement.

Leest u hier meer over:

Waar:   Aula, TU Delft

Tijd:     19:30 – 22:00 uur

TU Delft Health College: Hoofdzaken - leven met dementie 1
Aldith Hunkar - foto door Geert de Jong
TU Delft Health College: Hoofdzaken - leven met dementie 2
Dr. Henne Holstege
Top