Alzheimercentrum Amsterdam

Promovenda Andrea Ganz spreekt op het BNS congres

Promovendi Andrea Ganz spreekt op de 118e BNS bijeenkomst Datum: 02/03/2017

Op 2 maart 2017 zal Andrea Ganz, moleculair cel –en neurobioloog en tevens promovenda binnen het 100-plus onderzoek, de eerste data presenteren van de neuropathologische analyses die verkregen zijn uit de hersenen die enkele 100-plus deelnemers gedoneerd hebben na hun overlijden. Zij zal dit doen op de 118e bijeenkomst van de British Neuropathological Society (BSN) in Londen. De BSN voorziet in een vriendelijk en actief forum voor zowel de klinische als de experimentele neuropathologie. Door het regelmatig organiseren van bijeenkomsten, brengen ze mensen van het vakgebied bij elkaar om zo de ziektes van het zenuwstelsel beter te leren begrijpen.

Andrea Ganz probeert de moleculaire constellaties in de hersenen vast te stellen, zoals deze zich voordoen bij cognitief gezonde mensen van zeer hoge leeftijd.

Promovendi Andrea Ganz spreekt op de 118e BNS bijeenkomst 1
Promovenda Andrea Ganz

“Op dit moment zien we dat er binnen de hersenen van de cognitief gezonde eeuwelingen ook Alzheimer gerelateerde neuropathologische veranderingen te zien zijn. Meer zelfs dan we eigenlijk hadden verwacht. Het is daarom belangrijk om verder onderzoek te verrichten naar de moleculaire constructies in het hersenweefsel om te achterhalen waarom de cognitieve gezonde eeuwelingen, ondanks gelijkende pathologische afwijkingen, toch cognitief gezond blijven en andere mensen cognitief achteruit gaan.” Andrea Ganz

Top