Alzheimercentrum Amsterdam

100-plus bijeenkomst 2016!

100-plus onderzoek 1 Datum: 07/10/2016

Op vrijdag 7 oktober 2016 is het zover… de tweede editie van de 100-plus bijeenkomst!

Dit jaar, wederom op Nationale Ouderendag, ontvangen we de eeuwelingen die deel hebben genomen aan het 100-plus onderzoek op een prachtige locatie van Van der Valk Hotel & Restaurants. Deze middag biedt hen de unieke gelegenheid om generatiegenoten te ontmoeten. We zullen de honderdjarigen deze dag in het zonnetje zetten. Daarvoor hebben we een leuk programma in elkaar gezet met als thema ‘Kunst’.

Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd en hebben we al veel aanmeldingen binnengekregen. Helaas is de bevestigingsbrief iets later verstuurd dan gepland, omdat op het laatste moment er nog wijzigingen in het programma zijn gemaakt, die wij graag nog in de brief wilden vermelden. Hieronder leest u alvast een deel van de informatie uit de brief. Aan het eind vindt u het programma.

Guinness World Records

Wist u dat we met de 100-plus bijeenkomst kans maken om in het boek van Guinness World Records te komen! De meeste eeuwelingen bij elkaar op één locatie. Het record staat nu op naam van New Jersey, Amerika met 31 honderdjarigen bij elkaar. Daar kunnen wij met onze 100-plus bijeenkomst overheen!

Maar dat gaat niet zomaar, daar hebben we uw hulp voor nodig! We moeten ter plekke kunnen aantonen dat u ook echt 100 jaar of ouder bent. Daarom willen we u vragen een (liefst geldig) identiteitsbewijs (paspoort/rijbewijs) mee te nemen naar de 100-plus bijeenkomst. Mocht u in het bezit zijn van een geboortecertificaat, zou u deze dan ook mee willen nemen? Daarnaast gaan we als bewijs een filmpje maken van de poging zelf (het tellen van alle honderdjarigen). Dit filmpje sturen we dan met de groepsfoto op naar het Guinness World Records. Slaagt de poging, dan komen we met de 100-plus bijeenkomst in het volgende boek en op de website van Guinness World Records te staan. Uiteraard krijgt u een certificaat van het behaalde wereldrecord!

Wij vinden dit heel erg bijzonder en wij hopen u ook! Mocht u toch liever niet mee willen doen aan deze recordpoging, wilt u ons dit dan vooraf laten weten? (tel: 020-444 5276 of 100plus@vumc.nl).

Media en Publiciteit

Wij zijn vereerd dat de publieke omroep (NTR) ook dit jaar aandacht wilt besteden aan het 100-plus onderzoek in de documentaireserie ‘DNA tot Z’. De filmmaker van de NTR komt graag op de achtergrond sfeeropnames maken. Naast de NTR is het goed mogelijk dat er ook andere media aanwezig zijn. Foto’s en filmpjes die op deze dag gemaakt worden, kunnen in de publiciteit komen of op een later tijdstip gebruikt worden. Ook door het 100-plus team.

Wilt u niet in beeld of vind u het niet goed als er foto’s van u in de publiciteit komen, dan is dat geen probleem. We zouden het fijn vinden als u ons dit alvast zou willen laten weten. U kunt ons hierover bellen of mailen (020-444 5276 of 100plus@vumc.nl.

Vindt u het juist leuk om een extra bijdrage te leveren? De filmmaker zou graag tijdens de inloop met koffie, thee & lunch een aantal van u kort interviewen. Vindt u het leuk als ze aan u enkele vragen stellen, laat het ons weten?

 

PROGRAMMA

13.00 uur    Inloop met koffie, thee & lunch

13.50 uur    Welkom door Maartje van Weegen

14.00 uur    Groepsfoto + recordpoging Guinness World Records

14.55 uur    Projectleider Henne Holstege vertelt

15.10 uur    Opening expositie Fotoproject 100-plus

15.30 uur    Borrel met drankjes, hartige hapjes en soep

Tijdens de borrel is kunstkenner Mw. Hélène Besançon aanwezig. Heeft u een voorwerp van vroeger in huis waaraan u warme herinneringen heeft. Vraagt u zich af wat de afkomst en waarde is? Breng het mee en laat u verrassen: is het kunst of kitsch?

16.45 uur     Einde bijeenkomst

 

100-plus bijeenkomst 2016!

We hebben er heel veel zin in! Tot aanstaande vrijdag 7 oktober!

Het 100-plus team

Top