Alzheimercentrum Amsterdam

The Brain Prize Meeting

Datum: 19 november 2018 The Brain Prize Meeting

The Brain Prize

The Brain Prize is een prijs van 1 miljoen euro die jaarlijks wordt toegekend aan één of meer wetenschappers die zichzelf hebben onderscheiden door een exeptionele bijdrage te leveren aan het onderzoek binnen de neurowetenschappen, en die daarnaast ook nog steeds actief zijn als onderzoeker. Deze prijs voor onderzoek binnen de neurowetenschappen is de grootste in de wereld en is opgericht door de Deense Lundbeck Foundation. De uitreiking vindt elk jaar in mei plaats en de winnaars van het jaar 2018 zijn: John Hardy, Bart de Strooper, Christian Haass en Michel Goedert.

The Brain Prize Meeting 1

The Brain Prize Meeting 2018

Na de uitreiking van de Brain Prize volgt er een jaar lang een uitgebreid educatief programma waarbij de prijswinnaars actief zijn betrokken. Dit programma bestaat uit activiteiten zoals colleges, master classes, seminars, summer schools en uitwisselingsprogrogramma’s voor onderzoekers. De activiteit die 26 t/m 28 november aanstaande gaat plaatsvinden is ‘The Brain Prize Meeting 2018’. Tijdens dit congres van hoog niveau komen jonge neurowetenschappers en top onderzoekers samen. Het is dan ook een grote eer dat Henne Holstege, projectleidster van het 100-plus onderzoek, uitgenodigd is om één van deze dagen te komen spreken over het 100-plus onderzoek. Daarvoor zal zij afreizen naar Hindsgavl Castle in Denemarken.

Wilt u meer lezen over The Brain Prize Meeting 2018? Klikt u dan hier

Top