Alzheimercentrum Amsterdam

De horstingstuit foundation doneert aan het 100-plus onderzoek!

Datum: 14 maart 2018 De horstingstuit foundation doneert aan het 100-plus onderzoek! 1

Binnen het 100-plus onderzoek wordt bloed afgenomen bij 100-plus deelnemers om te kijken naar de genen, maar ook naar het afweersysteem. Er zijn aanwijzingen dat het afweersysteem een belangrijke rol zou kunnen spelen bij de ontwikkeling van dementie. Om dit verder te kunnen onderzoeken is de 100-plus studie uitgebreid.

Broers/zussen (en hun partners) en (schoon)kinderen mogen nu ook deelnemen. Om deze belangrijke, maar ook kostbare uitbreiding, te kunnen doorzetten, zijn we afhankelijk van donateurs. We zijn dan ook zeer blij dat de heer en mevrouw Horsting-Stuit van de horstingstuit foundation besloten hebben ons onderzoek te sponsoren. Verdeeld over vier jaar krijgen wij maar liefst 100.000 euro!

De horstingstuit foundation doneert aan het 100-plus onderzoek!
De heer en mevrouw Horsting-Stuit

De horstingstuit foundation heeft onder meer als doel onderzoeksprojecten mogelijk te maken in specialistische en universitaire ziekenhuizen of in onderzoeksinstituten ter voorkoming, behandeling en genezing van ziektes en/of aandoeningen waar de farmaceutische industrie geen belangstelling voor heeft, omdat de markt daarvoor te klein is.

Top