Doneer nu

Alzheimer 10-Daagse 2022

Alzheimer 10-Daagse 2022 11

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarop wereldwijd (extra) aandacht wordt gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie veroorzaken. Voor de vierde keer organiseren wij hiervoor een Alzheimer 10-Daagse.

In 10 dagen organiseren we 10 verschillende activiteiten. Zo zijn er bijeenkomsten over de actuele stand van zaken van de zorg en het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van dementie, lanceren we de podcast HersenHelden met Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, is er aandacht voor het onderzoek in de etalage 2022, internationale samenwerkingen en de start van het ABOARD Cohort.

Alzheimer 10-Daagse 2022

Wereld Alzheimer Dag

Lancering van de podcast HersenHelden met de minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder.
> meer informatie en de podcast beluisteren

Alzheimer 10-Daagse 2022 1

Alzheimer Actueel
Bijeenkomst voor patiënten, mantelzorgers, donateurs en andere belangstellenden.
> meer informatie

Alzheimer 10-Daagse 2022 2

Internationale samenwerkingen
Alzheimercentrum Amsterdam werkt samen met een uitgebreid netwerk van internationale partners aan wetenschappelijk onderzoek en innovatie op topniveau. Frederik Barkhof (professor in Neuroradiologie) en onderzoeker drs. Lyduine Collij (onderzoeker) vertellen in een interview over het Europese AMYPAD consortium.
> lees meer

Alzheimer 10-Daagse 2022 3

Winactie via social media
Via ons Instagram-account hebben we tijdens een winactie waarmee het boek Het Alzheimer Mysterie te winnen is.
> Lees meer

Alzheimer 10-Daagse 2022 4

Een ambassadeur aan het woord
Een van onze donateurs vertelt waarom hij/zij het werk van Alzheimercentrum Amsterdam steunt.
> lees het verhaal van Han en Gieneke

Alzheimer 10-Daagse 2022 5

Dementie Update
Bijeenkomst voor professionals waar aandacht is voor actuele thema’s zoals knelpunten in de dementiezorg, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale meetmethoden en hoe optimale zorg en diagnostiek van dementie er in de nabije toekomst uit kunnen zien.
> meer informatie

Alzheimer 10-Daagse 2022 6

Onderzoek in de etalage 2022: op zoek naar oorzaken van niet-erfelijke FTD
Alzheimercentrum Amsterdam zet elk jaar een onderzoek in de etalage. Voor dit onderzoek vragen we dat jaar extra aandacht en financiële steun. In 2022 is dit het onderzoek van Sterre de Boer naar oorzaken van niet-erfelijke frontotemporale dementie.
> meer informatie

Alzheimer 10-Daagse 2022 7

Kom in actie voor Alzheimercentrum Amsterdam
Veel mensen willen graag iets doen en zich actief inzetten voor Alzheimercentrum Amsterdam. Dan kan en daar zijn we bijzonder blij mee. Kom alles te weten over wat u kunt doen en welke prachtige acties u voor gingen.
> meer informatie

Alzheimer 10-Daagse 2022 8

De droom van…
Het bestuur van Alzheimercentrum Amsterdam, Yolande Pijnenburg (medisch directeur) en Wiesje van der Flier (wetenschappelijk directeur) delen hun droom.
> meer informatie

Alzheimer 10-Daagse 2022 9

Start ABOARD Cohort
Dementie is volksziekte nummer één. De kans dat iemand in uw omgeving het heeft of krijgt is groot. Om dit in de toekomst te voorkomen, is onderzoek nodig. Om meer inzicht te krijgen in het verloop van het hele ziekteproces van de ziekte van Alzheimer start het ABOARD Cohort. Onderzoekers verzamelen medische gegevens en vragenlijsten over de ervaringen van patiënten en naasten.
> meer informatie

Top
Volg ons via